Hoevevlees

Op ’t Zwarthof ligt elke schakel in eigen hand : van veld tot vlees.  Wie nog meer heeft zulke garantie in petto.

HOEVEVLEES, AMBACHTELIJK VERSNEDEN IN EIGEN ATELIER

Werner, de bedrijfsleider, is naast boer ook van opleiding beenhouwer.  Door zijn jarenlange ervaring bij zelfstandige beenhouwers, supermarktketens en als zelfstandig ‘boeren’slachter, weet hij dat consumenten graag eerlijk vlees op hun bord krijgen.

APART CONCEPT

De echte plattelandsmens is van oudsher vertrouwd met het ‘thuis’slachten.  Het slachten zelf gebeurt al lang niet meer bij de particulier thuis, maar wel wordt één maal per jaar een rund versneden en zo de voorraad diepvriesvlees aangevuld.  Vaak gebeurt dit in familie – of vriendenkring. Deze traditie verdwijnt stilaan, door de strengere wetgeving en specialisatie van rundveebedrijven.

’t Zwarthof wil ze terug nieuw leven in blazen.  Rund- of lamsvlees wordt versneden en per soort verpakt. Voor rundsvlees gaat het om porties van ongeveer 25kg, (1/16 rund)  voor lamsvlees ongeveer 12 kg (1/2). De klanten kunnen hun pakket in aangepaste porties ter plaatse komen inpakken, zodat ze het diepvriesklaar mee naar huis nemen.

Er wordt een vaste prijs per kg vlees aangerekend, alle delen van het rund  of lam worden per pakket naar verhouding verdeeld.

Bestellen kan via ons online bestelformulier.

Voer van eigen teelt

Het voeder voor de dieren wordt geteeld op 50 ha. De gronden liggen rond het bedrijf maar ook verder afgelegen in de gemeenten Zoersel, Malle, Brecht en Zandhoven. Het grootste deel is grasland of gras-klaver, veel hiervan wordt gebruikt als weides.  Een deel wordt uitsluitend gemaaid.  Jaarlijks wordt ongeveer 15ha maïs gezaaid.  Hiervan wordt de gehele plant gehakseld en ingekuild.  ‘ t Zwarthof wil zowat alle voer zelf telen, dus ook het krachtvoer.  Eigen geteelde granen : maïs- of triticale-meel komen steevast op het menu. In de winterperiode krijgen de dieren ook verse voederbieten.

't Zwarthof

Aerts-Schellekens LV
Geleg 155
2980 ZOERSEL

telefoon/fax : 03 464 03 88
GSM Werner : 0495 22 88 03
e-mail: info@zwarthof.be

BTWnr: 0889-928-379
rekeningnr: 733-0421850-27

Afhalen en bestellen

Geef uw bestelling door via het online bestelformulier.

Afhalen kan elke dinsdagavond tussen 18u en 20u en elke zaterdag tussen 10 en 16u.

Betalen kan cash of via bancontact.