Voortaan zal er regelmatig een versnijding zijn van een wit-blauwe os.
Waarom een os? Zoals jullie weten kiezen we vooral voor vrouwelijke dieren voor ons hoevevlees. Deze geven meer smaak, onder andere doordat ze meer intramusculair (=in de spieren) vet hebben. Onze vleesstieren verkochten we aan de handel/supermarkt. Dit vonden we spijtig, en daarom kozen we zo’n kleine 2 jaar geleden om enkele van onze stiertjes te laten castreren. Dit gebeurt door een zeer kleine ingreep onder verdoving, op jonge leeftijd en zonder ‘snijden’. Het maakt dat ze makkelijker zijn in omgang, groter worden met een iets vrouwelijkere bouw en vooral dat de smaak deze van vrouwelijke koeien evenaart. Aan jullie om te oordelen.
We kregen in elk geval al heel wat positieve reacties over de smaak. De eerstvolgende versnijding is voorzien voor 15/2/2020.