Duurzaamheid en kwaliteit dragen we hoog in ons vaandel. Daarom kiezen we ervoor om zowel voor onze dierlijke productie als voor de granen en voedergewassen die we produceren kwaliteitslabels aan te vragen.  Bij zulke controles komt heel wat kijken.  Een hoop administratie maar ook controles in de stallen en op het velde.  Dierenwelzijn, traceerbaarheid maar ook correct gebruik van sproeistoffen enz. worden gecontroleerd.   Ook worden van de voeders en de mest monsters genomen voor controle op niet toegelaten stoffen. Het is een stimulans om de administratie nog eens wat op punt te zetten maar toch zijn we altijd blij als de controle weer achter de rug is. Wel spijtig dat dit weeral door de producent (wij dus) moet betaald worden (600 EUR, verdien het weeral maar terug).  Toch zijn we trots dat we het label Belbeef & Vegaplan weeral mogen dragen.