We hechten veel belang aan de smaak van ons lokaal lamsvlees. Dat maakt het uniek. Dat wil echter niet zeggen dat we bij de bereiding ervan geen Zuiderse smaken mogen toevoegen. Geïnspireerd op de Spaanse chorizo maakten we een Zoerselse versie. Een mooie ‘korrel’ en rode kleur met veel smaak, doch niet te pikant, want daar houden we zelf niet van. Wel opletten, het gaat om een ambachtelijk gedroogd product zonder bewaarstoffen, dus droog en koel bewaren.

Hoe gebruik je deze chorizo? Het meest voor de hand liggend is op de borrelplank. Snijd de droge worst in dunne plakjes en serveer eventueel samen met wat kaasblokjes en boerehesp. Natuurlijk hoort daar een biertje of wijntje of een moctail bij.

Maar evengoed gebruik je de chorizo als boterhambeleg. De worst past ook in warme bereidingen. De plakjes passen perfect in je zelfgemaakte paëlla of op je pizza. Wedden dat je je duimen en vingers aflikt?

Dit interesseert je misschien ook: